De hottub van Tubhuren.nl wordt opgewarmd met een krachtige externe hot tub kachel. Dat betekent dat jouw hottub na 2 – 3 uur uur stoken op een heerlijk 37,5 graden celsius is. Dit is afhankelijk van de buiten temperatuur. Het stoken is eenvoudig; maak een vuurtje in de stookruimte van de kachel, vul dit vuur aan zodra het brandt en moeder natuur regelt de rest!

Natuurlijk circulatie

Aan onze verhuur hottub komt geen elektriciteit te pas voor het opwarmen. De hottub wordt namelijk opgewarmd middels natuurlijke circulatie. Zodra je een vuur maakt zal het water in de dubbelwandige kachel beginnen met opwarmen. Dit warme water stijgt en stroomt terug naar de hottub via de bovenste slang. Het koudere water wordt vervolgens weer bij de kachel via de onderste slang aangezogen. Uiteindelijk brengt dit de hottub op een heerlijke 37,5 graden celsius binnen circa 3 uur!

De houtgestookte hot tub kachel heeft een aslade waarmee de luchttoevoer van het vuur geregeld kan worden tijdens het stoken. Daarnaast kan deze makkelijk geleegd worden als het vuur in de houtkachel gedoofd is.

Veiligheid voorop

Veiligheid heeft bij het maken van een vuur natuurlijk de hoogste prioriteit. Onze kachels zijn van brandveilig materiaal en de kachels worden watergekoeld door de dubbele wand. De kachelpijp van de houtkachel kan wel erg heet worden.

Wat voor hout moet ik stoken?

Je kunt het beste beginnen met een lichtere houtsoort. Dit zorgt voor een krachtige ontbranding. Daarnaast raden wij aan hout te stoken met het FSC of PEFC keurmerk. Stook alleen droog hout met een vochtpercentage tussen de 15 en 22%. Hout dat in de tuin ligt is waarschijnlijk te vochtig. Ook papier, karton, geïmpregneerd of geverfd hout raden wij af!

Bij ons kan je zakken ovengedroogd essenhout afnemen.